Få samme stil som Jessa fra GIRLS

Jessa fra GIRLS og hendes crew. © HBO

Sidste sæson af HBO-serien GIRLS er godt i gang, og mens vi skal forberede os på et svært farvel med vores fire veninder, der har været igennem lidt af hvert, kan vi passende tage et tilbageblik på tidspunkter, hvor vores indre fashionista fik næring af seriens kostumeafdeling. Især Jessa’s vilde stil har fanget vores opmærksomhed.

Og bare rolig. Du kan godt læse videre, selvom du ikke har set GIRLS endnu. Vi lover, ingen spoilers…

Vi skipper hurtigt henover de tre øvrige hovedpersoner fra Girls, Hannah, Shosh og Marnie, og fokuserer i stedet på Jessa. Den flyvske pige, der taler med britisk dialekt og indimellem har lidt svært ved at finde ud af, hvordan man er en god veninde. Men hun er sikker i sin stil.

Jessas stil

Jessa fra GIRLS i sin prægtige fjerddragt. © HBO

Jessa fra GIRLS i sin prægtige fjerddragt. © HBO

Det er svært at komme med en endegyldig opskrift på, hvordan man klæder sig som Jessa, fordi hun ikke er bange for at løbe risici og følger sine helt egne trends. Men hvis vi alligevel skal gøre et forsøg, er det gennemgående tema i hendes garderobe boheme og til tider hippie-agtig. (Boheme betyder i virkeligheden bare at have en kunstnerisk interesse og være ligeglad med hvad normen er)

Storblomstrede bukser med vidde, fjerpragte af en anden verden, band t-shirt og denimshorts er nogle af hendes “key-items”, men det ses tydeligt, at hun er en, der går op i, at hun har det godt i sit tøj. Også selvom det er en virkelig gennemsigtig hvid kjole, der giver tydeligt kig ind til hendes neonpinke undertøj.

Jessas “statement-pieces”

Hvis vi skal koge Jessas stil ind til et par nøglegenstande, er det store øreringe, maxikjoler, mom jeans og et langt, velplejet hår, der altid er sat fint. Men vi ser hende også eksempelvis en lang, florlet sommerkjole med et par Doc Marten-agtige læderstøvler, en kimono casually svunget rundt om kroppen med en turkis top under og store øreringe, eller en basic trenchcoat, høje hæle og et farverigt silketørklæde om halsen. Måske mode i virkeligheden handler om at være veltilpas og samtidig være modig og ikke bange for at stå ud fra mængden.

Få hendes stil med Stylebarks hjælp

Få hjælp til at få Jessas stil

Få hjælp til at få Jessas stil © HBO

Vi har prøvet at lave nogle søgninger, der kan hjælpe dit klædeskab på vej til at blive lidt mere “Jessa-agtigt”.

Se tilbud på blomstrede maxikjoler

Se tilbud på bukser med vidde/palazzo-bukser

Se tilbud på cross-body tasker

Se tilbud på smykker

Se tilbud på pink undertøj

Se tilbud på mom jeans

 

Efterlad en kommentar hvis der er en film eller seriekarakter du synes vi skal analyserer stilen på næste gang! Mangler du mere inspiration?

Læs hvordan du kan få samme stil som Noora fra SKAM her.

Hvad er Black Friday?

Thanksgiving har ikke bredt sig ud over det nordamerikanske kontinent endnu, men det har Black Friday.

Black Friday starter i morgen. Hvis det er gået din næse forbi, er det en dag, hvor mange butikker nedsætter priserne på udvalgte eller samtlige varer. Her hos Stylebark arbejder vi på at præsentere de bedste tilbud til dig bag skærmen hele året – så i morgen arbejder vi ekstra hårdt på at give jer det bedste udsalg på nettet.

Black Friday har sine rødder i USA, hvor dagen har markeret starten på juleshoppingen siden 1932. Den ligger dagen efter Thanksgiving, som er en helligdag, der fejres i USA og Canada. Mange amerikanere og canadiere går direkte fra Thanksgivingmiddagen til butikkerne, da flere butikker åbner ved midnatstid for udsalget. Da priserne nedsænkes ekstremt meget, er der mange videoer på nettet, hvor sammenstød mellem kunder i butikkerne over en Xbox eller et par støvler udløser krigslignende situationer.

En undersøgelse fra Nordea spår, at årets Black Friday vil slå alle shoppingrekorder. Hvis du bliver bag computerskærmen og lader Stylebark finde tilbuddene, kan du blive i sikkerhed i dit hjem og have en gnidningsfri shopping oplevelse, og undgå situationer som disse:

Advarsel: hårde scener i videoen 🙂

Du ønskes god og sikker shopping fra Stylebark!

Få samme stil som Noora fra SKAM

Kollage af Noora fra SKAM

Noora fra SKAM (Fra NRK)

“KØDDER DU MED MEG?”

Alle SKAMmer sig for tiden – den norske serie SKAM har taget både nordmændene og danskerne med storm. Hver fjerde SKAM-seer er dansk, og fra 1. december bliver serien vist på DR3. Hvorfor skriver vi hos Stylebark om det, tænker du måske?

Det gør vi, fordi vi er mega inspirerede af serien. Det der gør SKAM virkelig sej er, at alle karakterene har sin egen personlige stil.

Noora fra SKAM er vores favorit. Hun er en stærk og intelligent karakter der kæmper for sine overbevisninger – et godt forbillede for unge piger i disse tider! Denne styrke kommer også til udtryk gennem hendes stil, i kraft af balancen mellem maskuline og feminine elementer der skaber et autoritært image og unikt nordisk look. Man kan altid kende hende på sine røde læber, “lob”-frisure, striktrøjer, lange jakker og afdæmpede farver.

Noora’s “statement pieces”

Skjorter, der er knappet helt op, og rullekraver, eller turtlenecks, er to af Nooras “statement pieces”.  Skjorterne skal gerne have lyse farver, som hvid eller beige. En crispy, hvid skjorte kan få et kedeligt outfit til at dyrt ud. Med hensyn til rullekravetrøjen er den af praktiske årsager også meget brugbar på vores nordlige breddegrader. Noora går efter rullekraver i pastelfarver, som på billedet, hvor hun har en rullekrave på i sart lyseblå eller lavendel.

Mom jeans og herrebukser

Som underdel ses Noora flere gange i herrebukser og mom jeans. Herrebukser med en flad laksko kan være super cool og både gå til hverdag og fest, som Noora også gør, hvor mom jeans nok mest er en hverdagsting. Mom jeans er løse denimbukser med god plads til lår, baller og lægge, og kan være et super rart alternativ til stramme cowboybukser, der ikke giver særlig god plads til bevægelse.

Find Noora styles på Stylebark

Vi har prøvet at lave lidt hjælp til hvordan du kan søge på Noora styles på Stylebark og lave din helt egen Noora stil:

Se tilbud på Nooras klassiske frakker i grå/lyse farver

Se tilbud på turtle necks/high necks

Se tilbud på lyse kjorter

Se tilbud på bukser  og mom jeans (husk du også kan filtrere på buksestørrelser)

Se tilbud på sorte ankelstøvler eller flade sko

Vind billetter til MØ i Forum d. 28 oktober

MØ i Forum d. 28 oktober

MØ i Forum d. 28 oktober

Vind 2x billetter til MØ i forum d. 28 oktober. Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan finde formularen på forsiden af Stylebark. Vinderen trækkes tirsdag d. 25 og får direkte besked på mail.

I mellemtiden kan du se om du kan genskabe hendes styles fra Final Song musikvideoen med Stylebark’s smarte filtre. Søg f.eks. specifikt på blomstret toppe eller sorte jakker.

 

Der står Dress Code i min invitation – Hvad gør jeg?

Du har modtaget en invitation til din kusines bryllup og der står “Dress code: Kjole og Hvidt” i bunden af invitationen, hvad gør du? Der er mange forskellige typer af dress codes, vi forsøger at forklare hvad de forskellige typer betyder. Ofte står det kun anført, hvad det forventes, at manden har på. Det er dem, der er strikse regler for til pæne arrangementer, men vi har alligevel skrevet, hvilken påklædning en kvinde kan dukke op til fest i, hvis det for eksempel forventes, at manden har kjole og hvidt på.

Hvad er kjole og hvidt eller formel påklædning?

Read on…

Vind VIP-billetter til Designerforum efterår 2016

Konkurrence om 2 VIP billetter til Designerforum

Konkurrence om 2 VIP billetter til Designerforum

Er du også fashion junkie og elsker følelsen af at træde ind i 5000 kvadratmeters rent outlet shopping heaven? Så deltag i konkurrencen om billetter til Danmarks næststørste outlet.

Vi udlodder 2x VIP billetter (fredag 30. september) samt 5x 2 lørdagsbilletter (d. 1. oktober) til efterårets Designerforum i Forum i København!

Sådan deltager du

Du kan gøre en eller flere ting for at deltage i lodtrækningen:

  1. Like vores Facebookside
  2. Del vores post om konkurrencen

Der trækkes lod blandt alle deltagere fredag d. 23.